Ett statligt stöd gör det möjligt att finansiera den avgiftsfria kollektivtrafiken för skolungdomar i sommar. Foto: SVT/Arkiv

Skolungdomar åker gratis buss i sommar

Publicerad

Nu kommer även skolungdomar i Kronobergs län få ett sommarlovskort hemskickat, så att de kan åka gratis med stads- och regionbussar i hela länet under sommarlovet.

Vi har tidigare berättat att elever i hela Kalmar län få åka gratis kollektivtrafik i sommar. 

Alla ungdomar från årskurs 6 i grundskolan till årskurs 2 i gymnasiet omfattas av sommarlovskortet och det är ett statligt stöd som gör det möjligt att finansiera den avgiftsfria kollektivtrafiken.  

– Det statliga stödet för avgiftsfri kollektivtrafik på sommarlovet innebär att fler ungdomar kommer ha möjlighet att ta sig till sommarjobb och fritidsaktiviteter i Kronoberg. Det tycker jag är väldigt bra, säger regionstyrelsens ordförande Anna Fransson (S) i ett pressmeddelande.

14 500 skolungdomar kommer att berörs av beslutet i Kronobergs län. Även de som har färdtjänst kommer att få åka gratis buss under sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.