Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Carl Carlert/On Scene Sverige

Skottlossning i Arenastaden i Växjö – ung man livshotande skadad

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades under torsdagkvällen om en skottlossning nära Vida Arena i centrala Växjö. En man i 20-årsåldern vårdas på sjukhus med livshotande skador.

En skottskadad man påträffades och togs om hand av ambulanspersonal och fördes till sjukhus. Enligt en bulletin från Region Kronoberg har mannen livshotande skador och opererades under kvällen. Den unge mannen bedöms under fredagsmorgonen fortfarande vara livshotande skadad och har förts till ett annat sjukhus för vidare vård, polisen har ännu inte kunnat prata med honom.

Förhör vittnen

Platsen spärrades under kvällen av och under natten har polisen arbetat med att förhöra vittnen om händelsen.

– Vi har ännu ingen frihetsberövad, säger polisens pressekreterare Robert Loeffel.

Polisen söker efter två mörkklädda, maskerade personer som färdades på en elsparkcykel.

Robert Loeffel tillägger att man från polisens sida har en ganska klar bild av situationen.

– Det var ingen tillfällighet att skjutningen ägde rum på just den platsen, och att skjutningen var riktad mot just den skadade mannen, säger han.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen. Robert Loeffel vill dock inte uppge på vilket sätt eller i vilka sammanhang polisen känner till honom.

– Vi håller just nu på att gå igenom vilka kopplingar som finns runt honom, säger han.

Vittnen: Flera skott

Skjutningen skedde utanför Icon-huset, i närheten av Tipshallen och Växjö ishall i Arenastaden. Enligt uppgifter till SVT avlossades fem skott.

Det ska ha pågått både match och träningsaktiviteter i området när skottlossningen inträffade. Under det inledande arbetet stoppade polisen åskådarna på matchen från att lämna arenan.

Det finns kameror uppsatta i området.

– När det handlar om så här grova brott kommer vi att gå igenom de kameror och det bildmaterial som finns, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.