Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVTs reporter berätta vad som hänt i klippet. Foto: Kajsa Oscarson

Skottskadad man till sjukhus – misstänkt mordförsök i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök vid Dalbo Centrum, Växjö, efter att en man i 25-årsåldern kommit in till sjukhus med skottskador sent på fredagskvällen. En bensinmack var på lördagsförmiddagen fortfarande avspärrad då polisen misstänker att skotten avlossats i närheten.

Sent på fredagskvällen anlände en skottskadad man i 25-årsåldern till akuten i Växjö, enligt polisen ska han ha tagit sig till sjukhuset ”med privatbil”. Vid klockan 22.45 konstaterade polisen att man nu har ett misstänkt mordförsök att hantera.

Men det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman.

– Vi har ingen ”aktiv jakt” efter någon specifik gärningsperson, men vi jobbar hårt och intensivt för att få fram uppgifter, säger Rickard Lundqivst.

Mannen är enligt Region Kronoberg lindrigt skadad och kommer bli kvar på sjukhuset för observation.

Bensinmack avspärrad

Brottsplatsen misstänks vara en bensinmack vid Mörners väg, och under lördagsmorgonen var ett stort område fortfarande avspärrad.

– Vi har uppgifter som pekar på att det är den brottsplatsen, och därför har vi spärrat av, säger Filip Annas, polisens presstalesperson.

Hundar har sökt av området och kriminaltekniker från Kalmar var under lördagsförmiddagen på väg för att göra en brottsplatsundersökning.

– Polisen på plats vet vem målsäganden är, men hur de vet detta vill vi inte gå in på i nuläget, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

Polisen undersöker den misstänkta brottsplatsen på fredagskvällen. Foto: Carl Carlert

Söker vittnen

Polisen uppger på sin hemsida att de vill komma i kontakt med personer som befunnit sig i området i anslutning till händelsen för att få in eventuella vittnesmål. Kontakta polisen på telefon 114 14.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.