Välkommen till Enköping – Sveriges närmaste stad. Ingen konstig skylt egentligen, om det inte vore för placeingen, under en veckas tid stod den vid infarten till Växjö och hälsade folk välkomna till Enköping. Foto: Mona Pfaus

Skyltar i Växjö hälsade besökare välkomna till Enköping

Publicerad

Att få allting helt rätt är inte det lättaste. Den nyuppsatta skyltarna vid två av infarterna till Växjö visade sig var något helt annat än det som var tänkt.

Isstället för att skyltarna skulle hälsa besökarna välkomna till  Växjö sade skylten ”Välkommen till Enköping – Sveriges närmaste stad”

Det var i förra veckan som flera människor gjorde samma upptäckt, att två nya skyltar vid infarten till Växjö handlade om Enköping – inte Växjö.

– Jag fick syn på en skylt för några dagar sedan. Och jag tänkte – öh, vad var det jag såg, säger Mona Pfaus som bor en bit utanför Växjö.

”Var ganska roligt”

Hon bad sin man ta ett varv till runt rondellen för att hon skulle se vad det stod. Och mycket riktigt. Det stod ”Välkommen till Enköping – Sveriges närmaste stad” fast att skylten var uppsatt i Växjö.

Och på skylten fanns lite tips om sevärdheter och platser att besöka för den som kommer till Enköping.

– Jag tyckte att det var ganska roligt, det är ju ändå 40 mil till Enköping härifrån, säger Mona Pfaus.

Skyltarna är borttagna

Exakt vad som är förklaringen är oklart. När Växjö kommun upptäckte felet tog kommunen kontakt med det företag som äger skyltarna.

Och nu är de båda skyltarna borttagna och ersatta med skyltar som hälsar besökaren välkommen till Växjö, som det nog var tänkt från början.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer