Christina Wight söker sina småländska släktrötter i ”Allt för Sverige”. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Släktforskande amerikaner intar Vimmerby

Publicerad

I kvällens avsnitt av ”Allt för Sverige” i SVT besöker de amerikanska deltagarna Vimmerby och Astrid Lindgrens värld, och Christina Wight från Tennessee undersöker sina släktrötter i Bottnaryd.

Den Emmybelönade realityserien ”Allt för Sverige” har ikväll fokus på den amerikanska deltagaren Christina Wight, 34 år, från Maryville i Tennessee. Hennes småländska farmor gifte sig med en italiensk man från Sicilien, och Christinas svenska ursprung har aldrig varit riktigt närvarande i hennes liv.

Nu vill hon hon veta mer om sitt svenska arv och beger sig i programmet till Bottnaryd utanför Jönköping, därifrån delar av hennes släkt härstammar.

Emils snickerboa får nya inneboende

De amerikanska deltagarna upptäcker också Astrid Lindgrens sagovärld i Vimmerby och får lära sig mer om varför författarens berättelser är så betydelsefulla för många svenskar. Några av dem flyttar dessutom in i Emils snickerboa i Katthult.

Programmet sänds i SVT 1 ikväll klockan 20.00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vimmerby

Mer i ämnet