Växjö simhall lånar inte längre ut badkläder till de elever som glömt att ta med sig det. Foto: Henrik Montgomery/TT

Slut med låne-badkläder på simhallen

Uppdaterad
Publicerad

I Växjö kommun får alla i klass tre simundervisning under skoltid. Men det gäller att ha ordning på klädpåsen, för den som glömt badkläderna hemma får i fortsättningen inte låna av Växjö simhall.

– Vissa elever har satt i system att aldrig ha badkläder med sig, säger Josefin Kejder, som är platschef för simhallen. Det kan vi inte acceptera. Vi vill använda lektionstiden till simundervisning i stället för att leta efter badkläder.

Ansvaret för att se till att eleverna har badkläder vilar nu i stället på lärarna – och på föräldrarna, förstås.

–  Däremot kommer simhallen att hyra ut badkläder om så skulle behövas, fick föräldrarna veta i utskicket som gick ut till samtliga skolor i slutet av höstterminen.

”Sällan någon glömmer badkläder”

Men det är långt ifrån alla skolor som känner igen sig i beskrivningen. På Ulriksbergsskolan till exempel är det ytterst sällan som någon glömmer sin baddräkt hemma. Och om det händer, så ordnar det sig med lånekläder:

– Vi tycker inte alls att det är något problem. Idrottslärarna säger att man fixar det, på samma sätt som man ordnar med skridskor eller hockeyklubba till den som glömt. Eller inte har, säger Cecilia Wallinder, rektor för Ulriksbergsskolan.

Att vissa elever skulle ha satt i system att glömma badkläderna hemma är inget som hon känner igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.