Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tobias Jonsson skrev tillsammans med och Anders Adelgren och Anneli Axon låten om SM i bangolf i Kalmar 2012. Nu, 12 år senare, har den blivit viral och toppar Spotifys lista över Viral 50 Sverige. Foto: SVT

Låten SM i bangolf 2012 i Kalmar har blivit viral – toppar lista på Spotify

Uppdaterad
Publicerad

Efter att komikerna Anders och Måns lyft den i sin podd har låten ”SM i bangolf 2012” blivit viral. Den ligger just nu etta på Viral 50 Sverige på Spotify – tolv år efter att den skrevs. Låtskrivarna är chockade över framgången.

Låten är skriven av Tobias Jonsson, Anders Adelgren och Anneli Axon. De fick uppdraget när, precis som låten heter, SM i bangolf skulle arrangeras i Kalmar 2012.

– Vi gjorde en bangolfspecifik låt för den inre kretsen kan man säga. Ingen tanke på något kommersiellt spridande överhuvudtaget och så blir det detta av det. Det är helt sjukt, säger Anders Adelgren och berättar varför låten kom till:

– Vi hade ju satt upp att det skulle bli det bästa SM-evenemanget någonsin och ett bra mästerskap har ju också en bra mästerskapslåt.

Anders och Måns podd

Anders Adelgren och Tobias Jonsson berättar att låtskrivarkollegan Anneli Axon lade upp låten på Spotify för några år sedan och att den sen har lockat till sig cirka 15 000 lyssnare. Men sedan komikerna Anders och Måns tog upp den i sin podd har den fått spinn.

– Senast jag tittade hade den 315 000 lyssningar, säger Tobias Jonsson.

– Den har ökat 300 000 på en och en halv månad. Det är helt sjukt, säger Anders Adelgren och avslutar:

– Det är ju mer än en som lyssnat så vi börjar ju faktiskt tycka att låten är bra, skrattar de.

Viral resa

Anneli Axon är också en av låtskrivarna till låten, i klippet nedan hör du henne sjunga låten och berätta om den galna, virala resan låten har just nu.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör låtskrivaren Anneli Axon sjunga ”SM i bangolf 2012” och berätta om låtens virala resa just nu. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.