Ölands motorungdom ska få egen lokal där de kan hänga utan att störa. Foto: SVT

Fullt ös i A-traktorn – snart kan Ölands motorungdom bullra utan att störa

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för motorfordon i det yngre klientelet har vuxit enormt på Öland de senaste åren. Det innebär också att mängden klagomål på högljudda ungdomar har ökat – och det försöker kommunen nu lösa genom att ge ungdomarna en egen lokal.

I nuläget finns 130 registrerade A-traktorer på Öland. Föreningen Motorburen ungdom Öland har idag 20 medlemmar som träffas för att mecka, lyssna på musik – och bränna gummi.

”Skönt att träffas utan klagomål”

Fram till nu har de inte haft nån given plats i samhället, och då samlats på parkeringar eller andra allmänna platser, men till våren får de nu sin egen lokal i Färjestaden.

– Det är skönt att kunna träffas nånstans utan att det blir en massa klagomål, säger Melvin Björkelind som själv kör en välpatinerad gammal Amazon.

Vad är det man klagar på?

– Ja det är högljudd musik, folk som burnar, baksmällar och sådana grejer.

”Härlig fritid för alla”

Matilda Wärenfalk (S) är kommunstyrelsens ordförande i Mörbylånga.

– Det är viktigt att det finns förutsättningar för en härlig fritid för alla ungdomar, även om man inte är intresserad av idrott eller kultur, säger hon till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.