Den nya bron ska förhoppningsvis vara på plats i slutet av juli. Foto: Växjö kommun

Snart startar brobygget i Växjö – påverkar trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka stängs den nuvarande Klosterbron över järnvägen i Växjö. Och redan nu påverkas trafiken kring stationshuset.

Den gamla Klosterbron ska bytas mot en ny. Redan nu är arbetet igång, och nästa vecka stängs Klosterbron. I väntan på den nya bron kommer det bli en del stök kring stationshuset.

Raoul Wallenbergs gata kommer stängas för busstrafik och fotgängare. Den 16-17 april ska den befintliga bron lyftas av, och den 28 maj ska den nya bron lyftas på plats. När bron lyfts av och på så kommer Trafikverket att stänga av all tågtrafik och sätta in ersättningsbussar.

– Under tiden som arbetet pågår är kanske inte alla de vägar som invånare och besökare vanligtvis tar sig fram på till bussar och tåg öppna. Vi uppmanar därför alla som rör sig i området att vara ute i god tid och vara uppmärksam på omledningsskyltar så att du inte missar ditt tåg eller buss, säger projektledare Sofia Iderheim.

Den nya bron planeras öppna vid månadsskiftet juli/augusti 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.