Lördagens match ställs in. Foto: Jonas Lönn

Snöfallet stoppar småländska fotbollsmatcher

Uppdaterad
Publicerad

Lördagsmorgonen bjöd på gnistrande nyfallen snö i delar av Småland. I Ruda hade det fallit nära fem centimeter snö under natten. Och för ortens fotbollslag innebar det att lördagens hemmamatch mot Djursdala blev inställd.

– Hade det varit en Champions league-match, hade vi väl inte ställt in. Men fotbollsplanen blir helt förstörd om vi spelar på den nu. Så ställer vi in dagens match mot Djursdala, säger Ruda IF:s allt-i-allo, Jonas Lönn.

– Det är jättetråkigt, men vi var tvungna, vi har ju inget konstgräs här och skulle vi spela på planen nu så skulle den bli helt förstörd, säger Jonas Lönn som är sportchef, lagledare och tränare i Ruda IF.

Jonas Lönn, sportchef Ruda IF Foto: Privat

Inte i maj

Han säger att han aldrig varit med om att tvingas ställa in en fotbollsmatch på grund av snöfall så sent på året.

– Jag vet att det hänt en gång kring den 20 april, men inte in i maj.

Beslutet om att ställa in matchen togs efter att lagets vaktmästare konstaterade att det skulle bli omöjligt att spela på hemmaplanen Tallåsvallen i Ruda.

Under förmiddagen slutade det att snöa och sakta men säkert började fotbollsplanens grässtrån att åter bli synliga. Den inställda matchen kommer att spelas vid ett senare tillfälle.

Ruda IF var bara ett av flera småländska fotbollslag som tvingades ställa in lördagens matcher på grund av snöfallet. P4 Kronoberg rapporterar att matchen i Ljungby kommun mellan Guddarp och Lagan först ställdes in. Men senare under lördagen bedömdes planen som klar för spel så matchen kommer spelas som planerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.