På länsväg 126 i Alvesta inträffade en kollision med flera fordon vid 14-tiden på fredagseftermiddagen. Foto: Carl CarlertVisa alla (2)
Visa alla (2)

Många olyckor i Kronoberg efter kraftiga snöandet

Uppdaterad
Publicerad

Flera vägar har fått stängas av under fredagen på grund av det kraftiga snöfallet. På väg 23 har köerna ringlat kilometerlånga. På eftermiddagen uppgav räddningstjänsten i Kronoberg att mellan 10 och 15 halkolyckor rapporterats.

– Kör försiktigt om du måste ut, stanna annars hemma, säger Magnus Månsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten i Kronoberg.

Snö och halka orsakar just nu stora problem i trafiken. Kronoberg är särskilt drabbat.

– Jag uppskattar att det handlar om 10 till 15 trafikolyckor i Kronoberg, dock inga av den allvarliga arten. Det har kommit mycket snö i kombination med någon minusgrad. Det har varit svårt att få undan snön gissar jag, säger Magnus Månsson.

På riksväg 23, söder om Växjö, har det under dagen varit stora problem, då ett flertal lastbilar stått still.

– Lastbilarna på väg 23 har hamnat i kö och fått problem att ta sig upp för en mindre uppförsbacken, eftersom det är så jäkla halt. Där har det varit kilometerlånga köer.

Lugnare i Kalmar län

I Kalmar har läget varit lugnare.

– Vi har haft ett par trafikolyckor strax innan lunch kopplat till halka, men inget som sticker ut utöver normalt vinterväglag. Sedan lunchtid har det varit lugnt, säger Roger Andersson, vakthavande befäl på räddningstjänsten i Kalmar.

– Tittar man på radarbilderna så ser det faktiskt ut att bli lugnare i Kalmarområdet framåt 15-tiden, då nederbörden ska upphöra, säger Roger Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.