Alvesta kommun erbjuder många sommaraktiviteter i år. Foto: SVT

Socialstyrelsen ger bidrag till e-sport och dans

Uppdaterad
Publicerad

Sedan 2016 har Alvesta kommun anordnat gratis sommaraktiviteter för barn och ungdomar i åldern 6-18 år. I år har kommunen fått aktivitetsbidrag av socialstyrelsen för att bredda sin verksamhet.

Socialstyrelsen har gett ett bidrag på 923 979 kronor till Alvesta kommun för att anordna sommaraktiviteter. Från den 18 juni till mitten av augusti kommer Alvesta kommun erbjuda kulturaktiviteter för alla ungdomar som är mellan 6-18 år gamla. Aktiviteterna kommer att sträcka sig från sommarläger till LAN-kvällar och e-sport.

Foto: Simon Herlitz

– Det har varit en diger planering med en massa att stå i. Vi vill att alla ska känna sig välkomna att delta i aktiviteterna och kommer därför att ha ett stort utbud i år, säger Simon Herlitz, kulturchef på Alvesta kommun.

Många aktörer mot gemensamma mål

Kommunen samarbetar med flera aktörer för att göra aktiviteterna mer seriösa. Att åka ut och filma eller att lära sig dansa är några av dessa aktiviteter.

– Man behöver inte vara duktig på någon av aktiviteterna, utan de värderingar vi har är att alla ska kunna vara med, säger Simon Herlitz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.