Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Sommarsfars i Kalmar med Siw Carlsson – opera blir humor

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag är det premiär för Gårdsopera på teatervallen i Kalmar. En musikalisk fars Där den välkända skådespelaren Siw Carlsson har två huvudroller.

– Vi håller på att repa på farsen Janne´s Kicki. Det är egentligen en opera men vi har gjort den lite skojig och det är egentligen inte så mycket operamusik i den, säger Siw Carlsson.

Vad är dina roller här?

-Jag spelar en kvinna som är ganska äregirig, gniden och ilsk. Men hon dör och så kommer det in en annan kvinna som är något mildare i alla fall.

Operasångaren Thomas Björklund Svensson står för regi, och han berättar att pjäsen handlar om giriga människor som strider om ett arv.

– Det där med arv och vem som skall få pengarna som gnetats ihop av någon elak förmyndare handlar alltid om att det uppstår ränker och humoristiska situtationer.

Hur ser du fram emot premiären?

– Det ska bli jättekul. Och just nu är vi inne i den roligaste fasen där vi kör hela farsen om och om igen och petar i detaljer, säger Thomas Björklund Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.