Jenny Borg och Linn Larssons podd Spöktimmen startade som ett studenprojekt – nu är den nominerad till årets podd. Foto: Alexander Lång

”Spöktimmen” med ursprung i Kalmar nominerad till årets podd

Publicerad

Podden Spöktimmen, som startades av Jenny Borg och Linn Larsson på Linnéuniversitetet i Kalmar, har blivit nominerade till årets podd i branschtävlingen Guldörat.

– Det känns fantastiskt att ha blivit nominerad, verkligen jättebra, säger Jenny Borg som tillsammans med Linn Larsson startade podden Spöktimmen när de studerade journalistik  på Linnéuniversitetet i Kalmar.

Spöktimmen startades av Jenny Borg och Linn Larsson när de läste  journalistik på Linnéuniversitetet i Kalmar. Från att ha haft det som ett studentprojekt växte det till och blev, nu fyra år efter starten en av de poddar som nominerats som årets podd.

– Det känns ju fantastiskt att vi blivit nominerade, det känns som en bekräftelse på att det vi gör är något bra, säger Lindsdalsbördiga Jenny Borg.

Vad handlar den om ?

– Den handlar om allt som är läskigt,  true crime, kidnappningar, mord, sekter , olösta mysterier och så blandar vi det med lite spöken och övernaturligt, säger Jenny Borg.

Guldörat

Den fjärde november är det klart vilka som vinner de olika priserna som delas ut. I poddklassen finns ytterligare en podd med ett ursprung i Småland, det är podden Älskade psykopat, som görs av Emelie Ohlsson bördig från Oskarshamn.

I radioklassen finns årets radioupplevelse, där P4 Kalmar är nominerade med ”Dagbok från intensiven – inifrån covid-19-vården” av Nick Näslund samt i klassen årets intervju Martina Lingefjord intervjuar hotellägare i Hultsfred. Även hon från P4 Kalmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.