Jenny Borg och Linn Larssons podd Spöktimmen startade som ett studenprojekt – nu har den utsetts till årets podd. Foto: Alexander Lång

Spöktimmen utsedd till årets podd av lyssnarna

Uppdaterad
Publicerad

Podden Spöktimmen som startades av två studenter på Linnéuniversitetet i Kalmar har vunnit ett Guldöra. Det är Radioakademin som delar ut priser till radioprogram och poddar.

– Det känns helt fantastiskt, säger Jenny Borg, en av poddmakarna.

Under onsdagskvällen delades priserna ut under en digital prisutdelning som direktsändes från Nalen i Stockholm. Jenny Borg följde den hemma från soffan och Linn Larsson var med på länk. Det var Linn som fick hålla tacktalet.

– Vi är jätteglada. Det är en bekräftelse på att det vi gör uppskattas, säger Jenny Borg.

Podden Spöktimmen var nominerad i kategorin Årets podd, ett pris som lyssnarna fick rösta fram.

– Vi är så tacksamma mot våra lyssnare som har röstat på oss.

Började som studentradio

Det hela började som ett studentprojekt när de läste journalistik på Linnéuniversitetet i Kalmar. Från början var det bara ett program i studentradion.

– När vi flyttade till Stockholm saknade vi att ses en gång i veckan och då startade vi podden för att ha en anledning att träffas.

Projektet växte och nu fyra år senare nominerades den till årets podd.

Spöktimmen tävlade i samma kategori som podden Gynning och Berg och USA-podden. I samma kategori var även podden Älskade psykopat nominerad. Den görs av Emilie Olsson som har vuxit upp i Oskarshamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.