Kvinnan var på väg från ett företag på området som hon städat hos när hon blev påkörd av en lastmaskin som körde undan snö. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Städerska dog när hon blev påkörd: ”Oerhört tragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen avled en kvinna i 55-årsåldern i en arbetsplatsolycka i Vimmerby. Händelsen utreds nu som vållande till annans död.

Enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket jobbade kvinnan som inhyrd städerska på ett trävaruföretag och blev påkörd av en lastmaskin som röjde snö när hon lämnade arbetsstället.

Anmälan om vållande till annans död

Polisen i Kalmar uppger för SVT att det, förutom anmälan om arbetsplatsolycka, upprättats en anmälan om vållande till annans död. Det är oklart om någon person är uppsatt som misstänkt.

Företaget som kvinnan är anställd av för berättar att man har aktiverat sitt krishanteringssystem.

”Våra tankar går till de anhöriga”

– En av våra medarbetare har avlidit till följd av en olycka när personen skulle ta sig mellan två arbetsställen. Det inträffade är oerhört tragiskt och våra tankar går till de anhöriga och närmast berörda, både privat och kollegor på arbetet.

De uppger också att orsaken till händelsen kommer utredas i en intern utredning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer