Foto: TT

Stal elcykel i Växjö – återvände för att köpa laddare

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man stal en elcykel från en sportbutik i Växjö. När han insåg att batteriet tagit slut bestämde han sig för att köpa en laddare – i samma butik. Nu åtalas mannen för bedrägeri.

När den 27-årige mannen fick lov att testköra en elcykel kom han aldrig tillbaka utan stal den i stället från sportbutiken i Växjö. Han ringde upp butiken och sade att någon hade stulit cykeln när han stannat för köpa något att dricka.

En tid senare kom han dock tillbaka till butiken – för att köpa en batteriladdare till cykeln. Besöket slutade i stället med att polisen kunde gripa 27-åringen sedan personal känt igen honom. Mannen hade dessutom lämnat sitt körkort som deposition när han skulle testköra cykeln.

Nekade först

Mannen nekade till stölden, men under polisförhöret plingade det till i 27-åringens mobil. Då kunde polisen se på mobilskärmen att någon hade svarat på hans annons med rubriken ”Elcykel knappt använd – 15 000 kronor” på en köp- och säljsajt på internet, skriver Smålandsposten.

27-åringen har nu erkänt att han stulit elcykeln, som är värd 28 000 kronor, och han åtalas misstänkt för bedrägeri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.