Stefan Karlsson återvänder till Östers IF. Foto: TT

Stefan Karlsson tillbaka i Östers IF

Uppdaterad
Publicerad

Backen Stefan Karlsson återvänder till Öster. Det presenterade klubben under en presskonferens på tisdagen.

Stefan Karlsson var med och förde upp Öster i Allsvenskan 2012 men valde att lämna klubben inför säsongen 2014. Han kommer senast från spel i Jönköpings Södra. 

– Vi är väldigt glada att han väljer att fortsätta sin karriär hos oss. En spelare som är från Växjö med historia i klubben. En duktig fotbollsspelare med goda ledaregenskaper, säger Matias Concha som är sportchef i Östers IF.

”Hemma för mig”

Karlsson har ytterligare allsvensk erfarenhet från klubbar som Djurgården och Östersund. Trots att det ska ha funnits andra bud från allsvenska klubbar valde han alltså att komma hem.

– Öster har någonting som ingen annan klubb har och det är att det är hemma för mig. Sen vill man ju vara med och ta upp klubben i allsvenskan en gång till, säger Stefan Karlsson till SVT Nyheter Småland.

Nya kontraktet med Öster är skrivit på tre år. 

Tror du att du är tillbaka på allsvenska planer inom kontraktstiden?

– Det är ju det jag hoppas och tror, avslutar Stefan Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.