Stenkastningen i Skåne har fått stor uppmärksamhet. De flesta händelserna har inträffat längs E65 mellan Malmö och Ystad. Foto: Johan Nilsson/TT

Stenkastning mot dansk bil i Eriksmåla

Uppdaterad
Publicerad

Över hundra danska bilar har utsatts för stenkastning i Skåne under sommaren. Under torsdagen fick även en dansk bil som passerade Eriksmåla i Emmaboda kommun en sten kastad mot rutan.

Enligt uppgifter från polisen är det första gången en danskregistrerad bil blir utsatt för stenkastning i Kalmar län under sommaren.

– Det är nog så här att det är någon som läst om detta och velat göra likadant. Det är ett mycket märkligt beteende, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson vid polisen till Barometern, som var först med att rapportera om händelsen.

Tre personer i bilen – ruta krossades

Stenkastningen ska ha inträffat vi 14-tiden under torsdagen. Föraren var en dansk kvinna i 20-årsåldern och med sig i bilen hade hon två passagerare.

Bilfönstret på den vänstra passagerarsidan krossades, men ingen ska ha blivit skadad.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget, säger inre befäl Daniel Larsson till SVT.

Händelsen ska ha skett på riksväg 25, ett par hundra meter utanför rondellen i Eriksmåla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.