Foto: Roger Vikström/ TT

Världsstjärnan vill inspirera unga i Småland

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärnan Steve Angello gästar i dag Växjö för att utses till ambassadör för ungdomsprojektet Mot nya höjder.

På tisdagsförmiddagen landade den före detta medlemmen i Swedish House Mafia vid Småland Airport i Växjö. Anledning till besöket är att Steve Angello ska utses till ambassadör för ungdomsprojektet Mot nya höjder som sjösätts av länsstyrelsen under dagen.

– Det ska bli jättekul, jag är extremt exalterad, säger Steve Angello.

Vad kommer du att göra som ambassadör?

– Jag hoppas kunna bidra till en ljusare framtid och motivera och inspirera unga. Jag har hållit på med mycket välgörenhet de senaste åtta, tio åren och det finns mycket vi kan göra och förbättra. Det kommer bli fler besök här i Småland, det här är bara början.

Nytt samarbete

I höst inleder Mot nya höjder ett samarbete med musikskolan Academy of Music and Business, AMB, i Tingsryd som står bakom bokningen av housestjärnan. 

Landshövding Kristina Alsér kommer att ta emot Steve Angello på residenset.

– Vi är mycket glada över att vi genom vårt samarbete med AMB har fått kontakt med Steve Angello från Swedish House Mafia. Han har visat ett genuint intresse för vårt arbete med barn och unga och vi är mycket stolta över att kunna utse honom till ambassadör för Mot nya höjder då han är en väldigt bra förebild, säger Kristina Alsér.

Får flera utmärkelser

Projektet Mot nya höjder har sedan starten 2014 engagerat tusentals elever och lärare i Kronobergs län, samt näringsliv, offentlig sektor och akademi. I fjol var temat rymden och i höst kommer fokus att ligga på ljud.

– Att Steve Angello som världskänd artist nu kommer till Sverige och Kronoberg och delar med sig av all sin kunskap är oerhört positivt för projektet Mot nya höjder, säger Kristina Alsér.

Under tisdagen besöker Steve Angello även AMB för att coacha eleverna och ta mot ytterligare två utmärkelser. Musikskolan har nämligen utnämnt honom till ”Årets musikaliska förebild” och Tingsryds kommun kommer tilldela honom utmärkelsen ”Årets inspiratör”. 

– Det är en stor dag för oss. Det känns nästan overkligt att en så stor världsstjärna kommer till lilla Tingsryd. Det betyder enormt mycket för skolan och eleverna, säger Gezim Gashi, PR-chef på AMB.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.