Cykelhandlaren Marin Ockedal märker att många vill byta till dubbdäck på sin elcykel. Foto: Privat

Stor efterfrågan på dubbdäck till elcykel

Uppdaterad
Publicerad

Flera cykelhandlare som SVT pratat med bekräftar att det är stor efterfrågan på dubbdäck – framförallt till elcyklar. Cykelhandlarna upplever att det är många som på ett säkrare sätt vill kunna använda sin elcykel även på vinterhalvåret.

– Vi monterar rätt mycket dubbdäck och det har ökat hela tiden. Särskilt framhjulet är viktigt att byta men båda är naturligtvis bäst, säger Hasse Sandstedt som är cykelhandlare i Ljungby.

Hasse Sandstedt har arbetat många år i branschen och har genom åren märkt av en ökad efterfrågan på dubbdäck.

– Vi reparerar och säljer till hemtjänsten så nästan alla där har det men det är mycket privat också. Det är så lurigt för man ser ju inte den svarta halkan, säger han.

Dubbdäck på elcykel

Flera cykelhandlare som SVT pratat med märker framförallt av att många vill byta till dubbdäck på sin elcykel.

– Sedan de fick tag i elcyklar så vill de använda dem året runt. Elcyklar kör ju lite fortare och då vill man ha dubbdäck för att det ska vara mer säkert, säger cykelhandlaren Martin Ockedal i Asarum i Karlshamns kommun och fortsätter:

– Det blir lite småstökigt med vanlig cykel för att dubbdäck är något tyngre att köra med men det stör ju inte en elcyklist alls. Så vi märker verkligen att marknaden gått upp vad det gäller dubbdäck.

Och cykelmekanikern Hossein Atar i Vimmerby instämmer.

– Det har mest varit elcyklar. Det är mest dem de brukar köra med under vintern. Framförallt är det då viktigt att byta framhjulet. Under slutet av 2018 var det rätt mycket byten faktiskt. Det var ett bra år i jämförelse med 2017, säger Hossein Atar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer