Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Larmet om branden kom vid halv fem tiden under onsdagsmorgonen. Nio enheter var på plats för att släcka. Foto: Carl Carlert

Stor villabrand i Dångebo utanför Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

Vid klockan 04.22 natten till onsdag inkom ett larm om en brand i en villa i Dångebo i Tingsryd kommun.

Branden som bröt ut i en villa i Dångebo i Tingsryd kommun under morgonen har totalförstörts och brunnit ner till grunden.

Räddningstjänsten bedömer att det inte finns någon spridningsrisk till närliggande byggnader och efterarbevakning kommer pågå resten av dagen.

Tingsryd

Enligt ledningsoperatören vid Värends räddningstjänst finns det inga indikationer på att någon skulle kommit till skada i branden.

– Det stod en bil utanför huset när vi anlände så vi arbetade utifrån att det fanns personer i nöd. Men just nu finns inga indikationer på att någon skadats, men vi får vänta och se innan vi fastställer någonting.

Har försökt nå husägarna

Polisen har försökt nå de två husägarna under morgonen.

– Vi har kommit i kontakt med en av dem som är skrivna på huset. Den andra vet vi ingenting om ännu, säger presstalesperson Katarina Rusin hos polisen.

Polisen kommer utreda branden som grov mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsryd

Mer i ämnet