Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Astrid Lindgrens Vimemrby AB haft ungefär 12 000 fler besökare under juli månad i år än de hade under juli ifjol. Hör mer i videon ovan. Foto: SVT/Tobias Keller

Bra juli för flera stora besöksmål i Småland och på Öland

Publicerad

Flera av de stora besöksmålen i Småland och på Öland säger att man haft en bra sommar så här långt. Trots att det har regnat mycket under juli månad i år har några haft fler besökare i år än de hade under juli månad ifjol.    

Tommy Josefsson, slottschef på Borgholms slott säger att de ser en tioprocentig ökning den här sommaren hittills jämfört med ifjol.

– Det är roligt! Antalet barnbesökare under säsongen har ökat under juli med 12 procet jämfört med 2022, säger Tommy Josefsson.

Böda Sand camping säger att trots att de hade ett toppår förra året har beläggningen ökat ännu mer, med en procent i år jämfört med samma period förra året.

– Jag är väldigt nöjd. Trots att vädret inte varit med oss senare delen av juli är gästerna nöjda och har mycket att göra, säger Anna Barkvall, vd på Böda Sands camping.

Fler barnfamiljer

Tommy Josefsson tror att fler barnfamiljer valt att besöka Borgholms slott efter att de startade familjeaktiviteten Barnens slottsäventyr.

På Böda Sands camping har man sett en förändring.

– Fler och fler som väljer tält. Och husbilarna blir också fler och fler såklart, säger vd Anna Barkvall.

Många bokningar i augusti  

Sommaren är inte över än och det verkar se fortsatt bra ut.

– Det vi kan se är att bokningar på våra gästboenden ser bra ut fram till 20 augusti, säger Joacim Jocke Johansson, vd på Astrid Lindgrens Vimmerby. 

Väldigt många väljer att besöka ALV under tisdagar eller onsdagar – Hör Joacim Jocke Johansson berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.