Stort polistillslag mot misstänkt penningtvätt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Region syd genomförde under måndagen flera tillslag där sammanlagt åtta personer hämtades till förhör.

De åtta är misstänkta för grovt penningtvättsbrott och grovt näringspenningtvättbrott. Enligt polisen är det en omfattande utredning som ligger bakom tillslaget. Ett stort antal poliser har arbetat med ärendet och även ekobrottsmyndigheten är inblandade i utredningen.

– Vi har arbetat intensivt en tid. Det här är omfattande och något som vi haft på spåret ett tag. Det är både män och kvinnor som är gripna, säger Robert Loeffel, presskommunikatör vid polisen Region syd.

Brotten ska ha skett under förra året och i år och ska vara kopplade till ett eller flera företag, i övrigt är polisen mycket förtegen om vad som hänt. De åtta misstänkta hämtades till förhör efter tillslag på flera platser under måndagen. Efter förhören beslutade åklagaren att anhålla samtliga.

– Det var samordnade tillslag vid samma tidpunkt på flera platser i Kronobergs län och i Skåne, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.