Foto: SVT

Studenters rätt till boende granskas – kan bli vräkta

Uppdaterad
Publicerad

Det råder stor brist på studentbostäder i Växjö. För att säkerställa att det är just studenter som bor i studentlägenheterna startar nu Växjöbostäder vårterminens så kallade Bokoll.

För att få bo i en av Växjöbostäders studentbostäder behöver man vara antagen till Linnéuniversitetet, Polishögskolan eller Yrkeshögskolan i Växjö, samt ha en studietakt på minst 15 högskolepoäng eller motsvarande. Man behöver också vara berättigad till CSN.

Studentbostäder är till för studenter. Med en studentbostadsbrist är detta en viktigare fråga än någonsin, säger Jennie Isberg, kommunikationschef för Växjöbostäder, i ett pressmeddelande.

Fordras intyg

Kontrollen, som kallas Bokoll, äger rum varje termin och görs genom att studenterna skickar in sina intyg från skolan.

Under höstterminen i fjol sades 18 lägenheter upp av Växjöbostäder. 21 lägenheter sades upp av studenter själva för att de medgav att de inte uppfyllde kraven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.