Signes Trädgård ser en ökad efterfrågan på utomhusväxter i vår. Foto: SVT

Ökat intresse för trädgårdsarbete – stor efterfrågan på utomhusväxter

Publicerad

Ett ökat intresse för trädgårdsarbete och en kall vår har gjort det svårt för vissa plantskolor att få tag på utomhusväxter, träd och buskar. Signes Trädgård i Växjö är en av dem.

– Det har varit jättestor efterfrågan från kunderna och våra leverantörer har samma problem, de hinner inte odla tillräckligt med plantor för att skicka ut, säger Hanna Lindblad som är trädgårdsingenjör på plantskolan.

Men alla plantskolor i Växjö delar inte samma problem. Vissa av dem odlar sina utomhusväxter själva och en av dem, Plantagen, tillhör en stor trädgårdskedja och har redan förbestämda leveranser sedan ett år tillbaka.

– Vi har inte haft några problem med att få tag på utomhusväxter men vi har märkt att intresset för det har ökat, säger Mattias Roos, butikschef på Plantagen i Växjö.

Ariel Wiger är butiksägare till Signes Trädgård. Hon säger att de har fått in en del utomhusväxter, träd och buskar och att de har mer på ingång. Men att de hade hoppats på att få in mer för att matcha efterfrågan hos kunderna.

– Vi gör så gott vi kan för att få tag på det vi kan få tag på.

Se klippet för att höra Ariel Wiger och Hanna Lindblad berätta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.