Foto: Martin Heppich

Svenskt i topp i damernas Ironman

Uppdaterad
Publicerad

Även på damsidan så var det svenskt i topp. Åsa Lundström som tidigare vunnit Ironman i Kalmar 2012 kom i år på en andraplats.

Corinne Abraham ifrån England blev dock för tuff för det svenska hoppet Åsa Lundström i årets upplaga av Ironman i Kalmar. Corinne Abraham var vinsttippad och storfavorit innan årets lopp. Hon vann så också damklassen med nästan hela nio minuters marginal till andra plats.

Ibland går det, iblandgår det inte

–  Man har ju sett flera gånger förr i tävlingar att det ser ut att vara omöjligt å sen är det dom där sista 12-14 kilometerna som kan vara utslagsgivande, så man skall aldrig sluta tro på det och man skall aldrig sluta jobba för det. Ibland går det, ibland går det inte, säger Åsa Lundström som kom in på en andraplats i en intervju till P4 Kalmar .

Åsa Lundström firar andraplatsen tillsammans med vinnaren Corrine Abraham. Foto: Martin Heppich

Satsar på tävlingar

Åsa har just avslutat sina studier till läkare i danska Odens men bor i Småländska Huskvarna. Enligt tidigare intervjuer är dock läkaryrket ingenting Åsa har som plan att jobba heltid med, utan hon räknar med att i framtiden delvis även kunna försörja sig på tävlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.