Stefan Ölvebring är rockarkivarie på Svenskt Rockarkiv.

Svenskt Rockarkiv säger upp alla anställda

Publicerad

Svenskt Rockarkiv i Hultsfred får inte ihop finansieringen och har nu sagt upp sina fyra anställda. Även sju personer sysselsatta via arbetsmarknadspolitiska åtgärder drabbas.

I dagsläget får Svenskt Rockarkiv endast pengar från Hultsfreds kommun, vilket inte räcker för att driva verksamheten. Förbundet har ansökt om pengar från Regionförbundet som fört frågan vidare till Kalmar landsting.

Eftersom de fyra anställda på Svenskt Rockarkiv har en uppsägningstid på sex månader har förbundet nu valt att säga upp personalen som en säkerhetsåtgärd. Uppsägningen berör även de sju personer som är sysselsatta via arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

”Vi på Svenskt Rockarkiv är optimistiska om att det finansiella läget kommer att lösa sig med hjälp av Hultsfreds Kommun och Landstinget i Kalmar Län. Dialogen med Kulturdepartementet angående det nationella uppdraget kring kulturarvet populärmusik fortsätter och vi hoppas även där att uppdraget skall hamna i Hultsfred.” skriver Stefan Ölvebring, rockarkivarie på Svenskt Rockarkiv, i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer