”Ironman i Kalmar har vuxit till en folkfest och då ska vi så klart vara på plats”, säger Erik Nielsen, redaktör för programmet från Ironman. Foto: SVT/Bildbyrån

SVT sänder från Ironman

Uppdaterad
Publicerad

Ironman drar tusentals åskådare varje år och SVT vill spegla folkfesten. I ett timslångt program på tävlingsdagens kväll möter du både atleter och publik.

Erik Nielsen, som till vardags är redaktör på SVT Nyheter Småland, kommer att vara redaktör även för Ironman-sändningen.

Vad kommer programmet att innehålla?

– Ambitionen är att ge alla som inte varit på plats en känsla av hur dagen ha varit. Programmet kommer att innehålla tävlingsbilder, folkfest, reportage med tävlande, experter osv. Sen är det ju viktigt att berätta att sändningen på kvällen bara är en slutkläm i satsningen. Vi kommer vara på plats när startskottet går och sen rapportera direkt på webben under hela dagen.

Hur och när kan man se det?

– Programmet kan man se på svt.se/smaland eller på SVT Play klockan 22:00 till 23:00. Men bevakningen kommer som sagt att pågå på svt.se/smaland under hela dagen.

Varför väljer SVT Nyheter Småland att satsa på Ironman?

– Vi vill vara där människor i Småland är. Ironman I Kalmar har vuxit ut till en folkfest och då vill vi så klart vara på plats.

Ser du fram emot programmet?

– Ja, det kommer att bli jättekul. Roligt också att SVT väljer att lägga så mycket resurser på att göra detta bra. Sammanlagt kommer vi att vara 12 personer som jobbar den dagen bara med Ironman.

Skulle du inte hellre vara med och tävla?

– Hahaha! Risken är stor att jag skulle drunkna eftersom simning inte är min bästa gren. Nej, jag tror att jag gör mig bäst som åskådare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.