Förseningar i tågtrafiken mellan Malmö och Stockholm efter viltolycka

Uppdaterad
Publicerad

På söndagseftermiddagen krockade ett SJ-tåg med en älg mellan Nässjö och Alvesta – och passagerarna blev sittande på tåget i flera timmar. Strax efter 21.30 rullade trafiken igen, men förseningar väntas.

Ett hundratal personer blev under söndagskvällen sittande i flera timmar på ett stillastående SJ-tåg efter en viltolycka mellan Nässjö och Alvesta.

– Det är ett av våra snabbtåg mellan Malmö och Stockholm som har kolliderat med en älg. I kollisionen lossnade en del av fronten på tåget och landade på kontaktledningen, vilket innebär att det är strömlöst på platsen, säger Lina Edström på SJ:s pressjour.

Fast på stillstående tåg i fyra timmar

Olyckan inträffade vid 17-tiden. Först fyra timmar senare fick passagerarna kliva av tåget.

– Vi har gått genom kolmörkret längs spåret och genom skogen där vi väntar på bussar, säger passageraren Emelie Tollmar.

Olyckan orsakade totalstopp i tågtrafiken, men vid 21.30 meddelade Trafikverket att ett spår åter var öppet för trafik. Däremot väntas föreningar och tidigare inställda avgångar under hela kvällen.

Ingen människa kom enligt SJ till skada i olyckan.

Fortsatta förseningar under måndagsmorgonen

Strax efter klockan tre, natten mellan söndag och måndag, meddelande Trafikverket att båda spåren återigen var öppna för trafik. Men tisigt under måndagsmorgonen var det fortsatt problem med förseningar i tågtrafiken på grund av föremål i spåren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.