Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu är hopptävlingen Växjö Summer Show igång för andra året i rad. Foto: Frida Lindhe / SVT

Fyra dagars hopptävling igång i Växjö: ”Genrep inför SM för många”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen gick hopptävlingen Växjö Summer Show II av stapeln. Tävlingen sträcker sig över fyra dagar och under de dagarna kommer det att vara över 900 starter. För många, berättar tävlingsledaren Katarina Torstensson, är det som ett genrep inför SM i Sundbyholm om två veckor.

Växjö Summer Show II annordnas av Växjös Fältrittklubb och är en uppföljning på tävlingen från juni i år då, bland annat, svenska ryttare med OS-meriter deltog.

Drygt 300 ryttare har anmält sig till veckans tävling, där sammanlagt 450 hästar och ponnyer är med.

SM i hoppning

– För den här tävlingen är det rekord, så många tävlande har vi inte haft innan, säger Katarina Torstensson som är tävlingsledare.

Katarina berättar att många av de tävlande ser tävlingen som ett genrep inför SM i hoppning som startar i Sundbyholm om två veckor.

I klippet ovan berättar Katarina Torstensson mer om detta. Alicia Jönberg, 15 år, är en av de tävlande som taggar till inför SM. Foto: Frida Lindhe / SVT

SVT Nyheter Småland har tidigare skrivit om Växjös Fältrittklubb. Då hade klubben precis blivit beviljade ett lån från Växjö kommun på 15 miljoner kronor. Pengarna skulle gå till en ny ridanläggning och glädjen var total.

– Det kommer att betyda mycket för Växjö att ridsporten uppmärksammas och att politikerna satsar på sporten, sa Tobias Jönberg, ordförande i klubben då.

Hur har det gått med den nya anläggningen?

– Den är i full gång. Ridhuset är uppe och ridskolestallet är på gång. Ett tävlingsstall med 40 boxar invigde vi redan i juni, säger Katarina Torstensson.

Allt färdigt i höst

Men den nya hoppbanan är ännu inte klar och därför körs tävlingen på den gamla. Enligt Katarina Torstensson väntas allt vara färdigt någon gång under hösten.

Är det sista gången man kör hopptävlingen på den gamla banan?

– Nej den gamla anläggningen kommer fortsätta användas, längre fram kan det hända att vi har så stora tävlingar så vi kommer ha det på dubbla banor, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.