• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Läs mer

Therese Willstedt blir ny teaterchef för Regionteatern Blekinge Kronoberg

Publicerad

Nu är det klart att det blir Therese Willstedt som blir ny scenkonstchef och vd för Regionteatern Blekinge Kronoberg. Hon tar över i höst efter nuvarande teaterchefen Magnus Holm.

– Det känns otroligt spännande, säger Therese Willstedt till SVT Nyheter Småland.

Och hon vet vad hon ska börja med att göra då hon tillträder.

– Jag ska se till att skapa en bra relation till huset, människorna och kommunerna vi finns i. Konst och kultur är en kollektiv process. Utan dialog blir det inget bra, säger hon.

– Scenkonst är en mötesplats där unika möten kan uppstå. Jag vill att teatern ska vara attraktiv att komma till, säger hon.

Therese Willstedt är född i Växjö och sedan många år bosatt i Danmark. Där arbetar hon som husregissör vid Kongelige Teater i Köpenhamn.

Hon har erfarenhet av att arbeta som koreograf och regissör i både Skandinavien och i Tyskland. I höst är hon också aktuell som VR-filmregissör och videokonstnär på Copenhagen Contemporary. Hon är utbildad vid Balettakademien i Göteborg och vid Scenkonstskolan i Köpenhamn.

Dessutom har hon tidigare arbetat som dansare och har bland annat varit musikalartist i Mamma Mia på Cirkus i Stockholm. Men det var i Växjö som allt tog sin början. Det var nämligen där hon hade sina första två dansföreställningar 2002 och 2003.

– Det känns underbart kul att få en så fin möjlighet att bidra till att vidareutveckla kulturlivet i min födelsestad och i hela Kronoberg och Blekinge. Skjortärmarna är redan uppkavlade, säger Therese Willstedt i ett pressmeddelande.

Hon kommer att påbörja sin nya tjänst i augusti men tillträder fullt ut den 9 oktober.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer