Thoralf Alfsson (SD). Foto: TT

Thoralf Alfsson petas från Sverigedemokraternas riksdagslista

Uppdaterad
Publicerad

I dag presenterade Sverigedemokraterna sitt förslag till riksdagslista. Thoralf Alfsson från Kalmar finns inte med.

Thoralf Alfsson har suttit i riksdagen sen förra valet. Men när Sverigedemokraterna idag presenterade sitt förslag med 60 namn till nästa riksdagsval finns Alfsson inte med.

– Jag vill inte säga mer än att jag är väldigt besviken. Det här är en nyhet även för mig, så det måste få sjunka in och landa innan jag kan uttala mig, säger Thoralf Alfsson.

Kontroversiella uttalanden

Thoralf Alfsson har gjort flera kontroversiella uttalanden på sin blogg som har väckt uppmärksamhet, bland skrev han nyligen följande om taxichaufförer:

Vi ser hur taxibranschen tagits över av bidragsberättigade chaufförer med i många fall utländsk bakgrund. I Kalmar blev jag rent förskräckt när en Al-Qaida liknande chaufför dök upp vid en taxi.”

Thoralf Alsson säger att han fått en förklaring till petningen av partiet, men vill inte delge den till SVT. Valberedningen säger dock att man tagit beslutet att ta bort Alfsson för hans sätt att kommunicera.

Inte gett upp

Alfsson själv har dock inte helt gett upp att kunna sitta som riksdagsledamot även nästa period.

– Det här är bara ett förslag från valberedningen. Det är först på SD:s valkonferensen om två veckor som det avgörs, så ingenting är uteslutet, säger Thoralf Alfsson.

Det finns fem smålänningar presenterade på valberedningens lista. Bland dem finns Kristina Winberg från Jönköping på plats 22 och Mattias Bäckström Johansson från Oskarshamn på plats 24.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.