Thoralf Alfsson (SD) fick nobben av Kammarrätten i Jönköping på sin önskan om att få ta del av polisanmälningar Foto: SVT

Thorlaf Alfsson ville ta del av känslig information

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Thoralf Alfsson (SD) fick nobben av Kammarrätten i Jönköping på sin önskan om att få ta del av polisanmälningar som gjorts från Östra Funkaboskolan i Kalmar de senaste tre åren.

Han har yrkat på att handlingarna ska lämnas ut i sin helhet och skriver att han är ledamot av Sveriges Riksdag, ledamot av Kalmar kommunfullmäktige och dessutom ledamot av Kalmar läns polisstyrelse och att han anser det vara ytterst viktigt att han i sitt arbete får tillgång till den typen av handlingar som ger honom insyn även i delvis känslig information.

Men Kammarrätten gör en annan bedömning, att skolan som är en grundskola, skulle lämnat ifrån sig anmälningarna i sin helhet skulle medföra  att elevernas identitet  skulle framgå av samma handling som den där den aktuella händelsen beskrivs. Och Kammarrätten skriver att ett utlämnande måste antas vara förenat med ett stort obehag såväl för utpekade som för elever.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer