I maj 2012 överfölls och misshandlades medlemmar i mc-klubben Svineri, utanför Kalmar. Nära 20 medlemmar från Hells Angels misstänktes för överfallet men frikändes efter hovrättens prövning. Nu får en av de tidigare häktade 168 000 kronor i ersättning för förlorad arbetsförtjänst under häktningstiden. Foto: SVT

Tidigare misstänkt får 168 000 i ersättning

Uppdaterad
Publicerad

En man som tidigare fått över 200 000 kronor i skadestånd efter att ha varit häktad och misstänkt för inblandning i det så kallade Hells Angels-målet där medlemmar i mc-klubben Svineri blev misshandlade, har nu fått ytterligare 168 000 kronor av staten, för förlorad arbetsförtjänst.

Det är Justitienkanslern som fattat beslut om att bevilja ersättning för förlorad arbetsförtjänst för  en av männen som satt häktad i ett halvår, misstänkt för att varit delaktig i misshandel och överfall på medlemmar i mc-klubben Svineri utanför Kalmar i maj 2012.

Mannen frikändes från misstankarna och fick i ett tidigare skede 208 000 kronor i skadestånd från staten. Då yrkade han också på att han skulle ha rätt till ersättning för förlorad arbetsförtjänst, men fick nobben på det. Efter att han kommit in med en ny ansökan om ersättning för förlorad arbetsförtjänst gav Justitiekanslern honom rätt till 168 000 kronor i ersättning för det halvår han satt häktad.

Mannen är dock skyldig att betala skatt för den ersättningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mc-bråk i Kalmar

Mer i ämnet