Rånet inträffade i en lägenhet på Furutåvägen på Teleborg i Växjö Foto: SVT

Tonåringar gripna efter grovt rån i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Vid 22-tiden på nyårsdagen rånades en man i 50-årsåldern i sitt hem i stadsdelen Teleborg i Växjö. Fem misstänkta rånade kunde senare under kvällen gripas av polisen, tack vare ett gott signalement.

Gärningsmännen ska ha knackat på dörren till den drabbade mannens lägenhet, och när han öppnat hotat honom med något som liknade en pistol.

Rånarna var maskerade vid tillfället, men polisen hade ett tillräckligt bra signalement att gå på för att senare under kvällen kunna gripa fem tonårspojkar.

Fyra anhållna

De greps i närheten av den drabbade mannens bostad. Samtliga är mellan 15-18 år, och fyra av dem sitter nu anhållna misstänkta för grovt rån. En femte pojke, född 2005, har släppts men är fortfarande misstänkt för inblandning, uppger polisen.

Polisen vill i nuläget inte kommentera vad rånarna fick med sig från lägenheten eller om de var ute efter något särskilt, men de misstänkta och den drabbade mannen ska inte ha känt varandra sedan innan.

Den rånade mannen klarade sig utan allvarliga skador och behövde inte uppsöka sjukvård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.