Trä för ett hållbart samhälle

Publicerad

100 projekt från hela världen

Energin Boendet och Staden är temat för TRÄ 2013 som öppnar på söndag den 5 maj på Virserums konsthall.

Hållbart samhälle i framtiden

Utställningen vill visa på ett hållbart samhällsbyggande där trä i alla dess former ingår i byggandet. Annika Eriksson är producent för utställningen och hon menar att det är dags att tänka på framtiden.

– Vi är tvungna att tänka i andra banor, det kan inte vara så att det ska vara ökad tillväxt ständigt. Det är inte hållbart.

Studenter ställer ut paviljong

I utställningen ingår också ett arbete som några studenter från Luleå tekniska universitet har gjort. Deras verk kallas för Strips strajps och är en modell i laminerat trä som har tagit eleverna fyra månader att färdigställa.

– Kursen går ut på att man ska producera någonting digitalt och sedan ska man göra det i skala ett till ett, säger Sofia Holmgren, en av studenterna.

– Uppgiften var att skapa en paviljong, och att man ska kunna göra det här i en större skala. Det här är som en del av vårat koncept och grundtanke.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer