Ett träd vid Södra Kanalgatan i centrala Kalmar som fällts av stormen Knud. Foto: Helmuth PeterssonVisa alla (3)
Visa alla (3)

Strömavbrott och fallna träd i stormens spår

Publicerad

Flygavgångar ställdes in och träd föll över vägarna på många håll i Kalmar och Kronobergs län på fredagskvällen.

Under fredagskvällen drog stormen Knud fram över delar av södra Sverige. I Kalmar och Kronobergs län föll stora mängder träd över vägarna under kvällen och räddningstjänsten fick tillsammans med Trafikverket rycka ut till flera olika platser. Bland annat röjde man längs väg 31 i Lessebo kommun, längs väg 558 i Påryd, längs väg 711 i Oskarshamns kommun och längs väg 504 i Torsås kommun.

Inställda flyg

Många hushåll blev även strömlösa under natten. På lördag förmiddag var drygt 300 hushåll fortfarande strömlösa i Kalmar län enligt Eon.

Vid 19.30-tiden på fredagen kom även beskedet att flygbolaget Bra ställt in flera avgångar mellan Bromma flygplats och bland annat Kalmar och Växjö.

– Det är på grund av starka sydvindar. När det gäller Kalmar och Växjö avvaktar vi med kvällsavgångarna och förhoppningen är att passagerare som inte kom med tidigare kommer med då, sa Emma Sandsjö, kommunikationschef på Bra på fredagskvällen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer