Amo handbolls tänare Andreas Stockenberg lämnar med omdelbar verkan Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

Tränaren lämnar Amo handboll – mitt under säsong

Uppdaterad
Publicerad

Tränaren Andreas ”Stocken” Stockenberg lämnar jobbet som tränare för elitlaget Amo handboll. Det meddelar klubben på sin hemsida under fredagen.

Enligt klubben kommer beskedet efter torsdagens förlust mot Lugi i Handbollsligan. Stockenberg som hade kontrakt med klubben fram till och med juni 2024 lämnar enligt klubben på eget initiativ. Något Smålandsposten var först med att berätta.

Laget kommer nu att ledas av nuvarande assisterande tränaren Johan Sörensen. Under tiden börjar jakten efter en ny huvudtränare.

Amo handboll, från Alstermo i Uppvidinge kommun, är i år debutanter i den högsta serien Handbollsligan och ligger för närvarande på nionde plats i tabellen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klipp från 5 oktober. Amo handboll fick en kanonstart på säsongen med seger i de fyra första matcherna. Se här ett klipp med Andreas Stockenberg. Foto: SVT/Malvina Lindström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.