Travprofil har blivit avstängd från Kalmartravet efter att han haft sex med en häst. Foto: SVT

Travprofil hade sex med häst – blev utpressad på en halv miljon

Uppdaterad
Publicerad

Två män åtalas vid Värmlands tingsrätt för grov utpressning, efter att ha hotat att sprida filmer där en man har sex med djur. Mannen som blev utpressad har koppling till Kalmartravet – och har nu blivit avstängd.

I förhör med polisen berättar mannen själv hur han utfört sexuella handlingar på djur, hästar och en hund, vid flera tillfällen. Filmer på övergreppen skickade han till – vad han trodde var – en kvinna med gemensamt intresse för djursex.

Men istället ska de två åtalade männen, som är i 30- och 40-års åldern, ha fått tag på filmerna och sedan försökt utpressa mannen på stora summor pengar. Annars skulle filmerna spridas till travprofilens familj, vänner och arbetskamrater.

Stängdes av från Kalmartravet

Enligt åtalet begärde de i september förra året 130 000 kronor. Under våren kom nya krav – den här gången på 300 000 kronor.

En av de åtalade männen förnekar brott, den andra har inte tagit ställning till brottsrubriceringen men har erkänt omständigheterna.

Travprofilen har själv fått ett strafföreläggande, för sexuell handling med hund. Tidigare i veckan veckan stängdes han också av från Kalmartravet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.