Foto: TT

Tre män begärs häktade för äldrerån i Mönsterås

Publicerad

Tre män begärs under måndagen häktade misstänkta för ett grovt rån mot en äldre kvinna i Mönsterås.

Rånet inträffade vid 04-tiden en lördagsmorgon för drygt en vecka sedan. Enligt polisanmälan hade flera okända personer tagit sig in i en äldre kvinnas hus i Mönsterås och där under hot och våld tvingat till sig kontanter och smycken.

Kvinnan fick uppsöka sjukhus efteråt för kontroll, och det är oklart vilka skador hon ådrog sig.

Vädjade om tips

Eftersom rånarna var okända för kvinnan vädjade polisen om tips från allmänheten för att få fast gärningsmännen. I fredags blev det bingo, då tre män, 25, 29 och 50 år gamla, anhölls. Två av dem är hemmahörande i Mönsterås.

Polis och åklagare är sparsamma med information om hur man lyckades ringa in de tre misstänkta gärningsmännen. Man kan i nuläget inte säga om tips från allmänheten ligger bakom.

– Det är olika utredningsåtgärder som gjort att vi kunnat spåra upp de här misstänkta, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen region syd.

De tre männen är på sannolika skäl misstänkta för grovt rån och begärs häktade under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.