Tre medvetslösa män hittades på Teatertorget i Växjö i slutet av mars. Nu har en av dem avlidit. Foto: Cecilia Ekströmer/SVT

Tre hittades medvetslösa på torg i Växjö – man dog på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av mars hittades tre medvetslösa män i centrala Växjö. Männen misstänks ha förgiftats av ett ännu okänt preparat. I helgen avled en av männen till följd av sina skador.

Den 26 mars kallades flera räddningsenheter till Teatertorget i Växjö. På plats fann man tre livlösa män. Polisen tror att deras tillstånd kan ha orsakats av att de fått i sig ett okänt preparat.

– Vi vet inte ännu vad det är för något, men de ska ha rökt någonting, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson för polisregion Syd.

Enligt uppgifter ska vissa av männen ha blivit medvetslösa på 30 sekunder efter att ha rökt preparatet.

Männen fördes till sjukhus. Två av dem skrevs senare ut, medan en av dem blev kvar längre och vårdades för livshotande skador. Han avled under helgen.

Vållande till kroppskada

Polisen utreder ärendet som vållande till kroppsskada, men då en av männen nu avlidit kan det komma att rubriceras om till vållande till annans död, förklarar Robert Loeffel.

– Vi har hört en misstänkt person, men utredningen har inte kommit vidare. Utredningen fortgår och vi väntar på analyssvaren av preparatet.

Männen är i 50- och 60-årsåldern, enligt polisen ska de vara bekanta med varandra sedan tidigare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer