Misstänkt mordförsök i Växjö – flera skjutna med pistol

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern är anhållen misstänkt för att ha skjutit tre personer med någon form av pistol i en lägenhet i Växjö natten till söndagen. Mannen är misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

Larmet inkom till polisen vid midnatt och när polisen kom till platsen hittades tre män skadade. Vid tidpunkten trodde polisen att det rörde sig om en annan typ av vapen.

– Det var väldigt dramatiskt först när vi fick larmet om skottlossning i en lägenhet med flera skadade. Men när vi kom till platsen visade det sig att de skjutits med någon form av kolsyrevapen med mindre form av plast eller stålkulor, så det var inga direkt livshotande skador, men två av dem fick föras till sjukhus, sade Jerker Olsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd, i ett inledande skede.

Misstänkt för mordförsök

Senare under söndagsmorgonen konstaterade dock polisen att vapnet var av en grövre typ, och någon slags krutladdad pistol. Det gjorde att polisen nu ser allvarligare på det som hänt, och att brottsrubriceringen har ändrats från att först ha betraktats som någon form av misshandel – till att övergå i misstanke om mordförsök och grovt vapenbrott.

Den misstänkte gärningsmannen hade befunnit sig i lägenheten tidigare under kvällen tillsammans med fyra män i samma ålder, men lämnade platsen efter ett bråk och ska ha återkommit med ett vapen som han ska ha skjutit tre av männen med.

– De har blivit skjutna med en pistol med krutladdning. Vad det är för slags vapen ska vi undersöka, säger Samir Cehic, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, senare under söndagen.

Mannen greps i närheten strax efter 01.30.

I en tidigare version av artikeln påstods att ett kolsyrevapen använts. Detta har alltså under eftermiddagen reviderats från polishåll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.