En 18-åring och två 19-åringar från Oskarshamn häktades under onsdagen för grov narkotikasmuggling. Foto: SVT

Tre tonåringar häktade för grov narkotikasmuggling i Oskarshamn

Publicerad

Under onsdagen häktades tre tonåringar från Oskarshamn för grov narkotikasmuggling. De unga männen ska ha tagit emot paket från utlandet med narkotika.

I måndags eftermiddag greps och anhölls tre män av polis i samarbete med tullen, misstänkta för grov smuggling av narkotika. Det handlar om en 18-årig man och två 19-åringar som greps inne i ett bostadsområde nära centrum i Oskarshamn.

Tagit emot paket

Enligt åklagare Jacob Semark ska de ha tagit emot paket med narkotika som skickats till Sverige.

Han vill idag inte uttala sig om varken vilken typ av narkotika det handlar om, varifrån den skickats eller hur mycket det rör sig om:

– Mängden narkotika kan jag i dagsläget inte uttala mig om men de är häktade för graden grov narkotikasmuggling, säger han.

Alla tre häktades

Under onsdagen häktades alla tre män på sannolika skäl misstänkta för grov narkotikasmuggling. Tingsrätten har även ålagt restriktioner i häktet för alla tre männen.

Samtliga nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.