Bakom domaren krossas plexiglaset. Foto: Jonathan Oskarson

Skandalscenerna i Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Smålands ishockeyförbund kommer att agera efter skandalscenerna som utspelade sig under lördagens match i allettan mellan Troja-Ljungby och Västervik.

– Helt oacceptabelt, det här ska inte behöva hända under en hockeymatch, säger VIK hockeys ordförande Lars Jörbrink om händelsen i lördags, när Trojasupportrar krossade ett plexiglas i ishallen i Västervik.

Det var vid ställningen 3-0 till Västervik som det rann över för bortasupportrarna i samband med en utvisning av en Västerviksspelare. Flera personer började skaka kravallstaketet som står mellan läktaren och utvisningsbåset. Enligt Lars Jörbrink var skakandet så kraftigt att plexit gick sönder. Enligt andra uppgifter från vittnen på plats ska en person ha slitit så hårt i själva plexiglaset att det brast. Polis kom till hallen och matchen fick avbrytas en stund. En anmälan om skadegörelse togs upp på plats. Plexiglasskivan som sprack satt mellan publiken och utvisningsbåset.

– Det var tur att spelaren som blev utvisad hade hjälm på sig. Det hade kunnat gå mycket värre än det gick, säger Lars Jörbrink.

Förbundet ännu inte insatta

På Smålands ishockeyförbund vet man ännu på måndagsförmiddagen väldigt lite om vad som hänt.

– Vi ska kolla upp med föreningarna, i första hand med arrangerande VIK, säger förbundets ordförande Roland Lundqvist, som inte vill säga mer om händelsen i nuläget.

Han menar dock att det är ytterst ovanligt att något sådant här inträffar, särskilt i de lägre divisionerna.

– Vi har varit förskonade från den här typen av händelser. Det är ytterst sällan det händer att publik ger sig på döda ting, eller att det går till handgemäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.