Polisinsatsen i Kalmar avblåst – reagerade på tips från allmänheten

Uppdaterad
Publicerad

Polis beväpnade med automatvapen bevakade under torsdagen polisstationen i Kalmar och sökte runt flygplatsen med hundar. Men insatsen har nu avslutats, skriver polisen.

På sin hemsida skriver polisens att insatsen vid flygplasten var för att kontrollera ett tips från allmänheten. Det finns ingen hotbild vare sig mot polisstationen, flygplatsen eller omkringliggande områden, enligt polisen.

Polisen förtegna

Det är fortfarande oklart vad för typ av tips det handlar om. Polisen har tidigare beskrivit sin insats som ”en försiktighetsåtgärd”.

Kalmar

– Det handlar om ett kontrollärende, jag kommer vara väldigt vag med vilken information jag ger just nu, sa Peter Kjällkvist polisens presstalesperson i Region Syd tidigare.

Sökte med hundar kring flygplatsen

Enligt uppgifter till Östran ska insatsen handlat om en person som under förmiddagen setts vid Kalmar Öland Airport och som polisen sökte efter.

Antonio Murat som kör taxi i Kalmar blev vittne till polisinsatsen ute vid flygplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet