Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sista dagen på skördefesten i Eriksöre kantades av sol, pumpor och mängder av besökare. Se mer i videon. Foto: Malvina Lindström/SVT

Stort intresse för skördefesten på Eriksöre

Publicerad

Det ekonomiska läget stoppade inte besökarna från att vallfärda till den årliga skördefesten på Öland. Micael Rejbrand, en av värdarna på Eriksöre bygata, berättade att uppemot 100 000 personer besökte marknaden på fyra dagar.

Sista dagen på den årliga skördefesten bjöd Öland på sol. Värden Micael Rejbrand tror det höga besökarantalet delvis beror på det fina vädret men också att det var relativt väntat.

– Vi har haft en accelererande kurva av besökare sedan starten för 20 år sedan, men det är väldigt skötsamma och trevliga besökare, säger han.

I tider där många tänker på att hålla extra koll på sina utgifter upplever Micael Rejbrand att besökarna har handlat som vanligt. Priserna menar han också endast har höjts med någon krona här och där.

– Jag tror när man kommer till ett sånt här ställe där det finns så otroligt mycket att titta på så kostar man på sig lite. Man stannar länge och sitter och äter. Det blir en happening av allt ihop, säger han.

Pumpor för hela slanten

Bakom trälådor med pumpor står 11-åriga Ellen Fröblom som hjälper sin farbror under skördefesten. Även hon märkte av de stora tillströmningar av besökare när de sålde slut på dekorationspumpor under lördagen.

– Det har varit mycket kunder. Då är det viktigt att tänka på att man låter trevlig och har mycket pumpor, säger Ellen Fröblom.

Hör Ellens spaning om pumpatrender i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.