En bra Wild kids-deltagare måste kunna stötta sina medtävlare, enligt Tuva Alderup från Ljungby. Foto: Daniel Ohlsson/C More

Tuva från Ljungby är med i nya Wild kids

Uppdaterad
Publicerad

En ny säsong av barnens motsvarighet till Expedition Robinson startar snart. En av deltagarna är 11-åriga Tuva Alderup från Ljungby.

– Det var väldigt kul men också läskigt, säger hon.

I tv-programmet Wild kids får en grupp barn flytta ut i vildmarken för att tävla mot varandra. När Tuva Alderup från Ljungby såg en video om att man kunde söka så tvekade hon inte en sekund.

– Jag tänkte, jag vill verkligen söka.

Att vara ute i vildmarken i två och en halv vecka, utan vare sig mobilen eller någon utan kontakt med familjen hemma, var en prövning, säger hon.

Se klippet för att höra om Tuvas äventyr – och vad som krävs av en Wild kids deltagare.

Wild Kids

Första säsongen av Wild kids sändes 2005. Elva barn i åldrarna 11-13 deltar, uttagna från över 6000 sökande. Årets säsong av Wild Kids har premiär på C More 10 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.