Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan kan du höra mer om den tragiska olyckan. Foto: SVT/Carl Carlert

Två döda efter tågolycka i Växjö: ”Väldigt tragisk händelse”

Uppdaterad
Publicerad

Två män har dött efter att ha blivit påkörda av ett tåg i centrala Växjö, det skriver polisen på sin hemsida. SVT:s reporter var på plats och träffade Sara Karlsson, som dagligen passerar spåret.

Polisen fick larm om händelsen strax efter halv tolv natten till söndagen.

– Man är ju född och uppvuxen här så det blir ju väldigt påtagligt när något sånt här händer i en sån här liten stad, säger Växjöbon Sara Karlsson.

När SVT var på plats på söndagsmorgonen och pratade med de boende var händelsen okänd för många. Men för Sara Karlsson var det chockerande när hon vaknade och läste nyheten.

– Jag brukar läsa Aftonbladet varje dag och sen det första man ser är liksom detta, usch väldigt tragiskt, säger Sara Karlsson.

”Lagt sig på spåret”

Enligt vad Andreas Hulting, vakthavande befäl i polisregion Syd, uppger för TT handlar det om två män i 40–50-årsåldern som avlidit. Männen är enligt polisen hemmahörande i Kronobergs län och Jönköpings län.

Den preliminära bedömningen av vad som skett är att de två varit ute och festat.

– En av dem har lagt sig på spåret och den andre har försökt få bort honom och de har blivit påkörda av tåget, säger Andreas Hulting.

Det fanns ganska många vittnen på platsen och upprörda känslor, säger Hulting.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.