Två män greps under natten mot tisdag för försök till misshandel och flera trafikbrott. Foto: TT

Två gripna efter tre mil lång biljakt i Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen greps två män efter en tre mil lång biljakt i en stulen bil. Nu misstänks de för flera trafikbrott och försök till misshandel.

Strax före klockan 23 på måndagen försökte en polispatrull i södra Kalmar län stanna en bil som anmälts stulen tidigare under dagen i Kalmar. Istället för att stanna lämnar bilen platsen i hög hastighet.

– Vi kör efter fordonet för att försöka få stopp på det. Då kastar de ut diverse gods på vägen, bland annat ett däck på fälg, skiftnycklar och liknande, säger Carina Berggren, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Biljakt på E22

Biljakten varar i tre mil på väg E22, mellan Ljungbyholm och Bergkvara, innan polisen får stopp på den stulna bilen genom att preja den av vägen.

– Det blev stora plåtskador, både polisbil och det andra fordonet fick bärgas från platsen men det blev inga personskador, säger Carina Berggren.

Två män i 30-årsåldern är nu gripna misstänkta för försök till grov misshandel efter att ha kastat föremål mot polisbilen. Föraren är även misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, grovt drograttfylleri och för att inte ha stannat på polismans tecken.

– Än så länge är de bara gripna. De ska förhöras under morgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.